Bioperin: čo to je a prečo je dobré vedieť, že vám pomôže na nervyz

Napadlo by vás niekedy, že čierne korenie nie je len korenie, ale aj účinná látka pre naše zdravie? Už o chvíľu sa dozviete, čo to je bioperine a ako vďaka nemu získať viac energie.

Bioperin: čo to je a prečo je dobré vedieť, že vám pomôže na nervyz

Asi každý viac či menej hľadá prostriedok, ktorý mu pomôže prebudiť myseľ, dodať silu a zbaviť sa stresu a únavy. Keď je to prírodný produkt, je to vítaný bonus. Práve proti únave je vynikajúca kombinácia ženšenu a čierneho korenia. Zdá sa vám to nezvyklé? Rozhodne je to spoľahlivé! Poďme si vysvetliť prečo.

Bioperine – čo to je a kde sa dá zohnať?

Bioperin je výťažok z čierneho korenia, presnejšie povedané z rastliny Piper nigrum. My poznáme čierne korenie ako možno najrozšírenejšie korenie na svete. Asi preto, že je také výrazné svojou štipľavou chuťou, sme zabudli na jeho zdravotné benefity. Pritom sa využíva už od staroveku.

Na čo je dobré čierne korenie?

  • Podporuje nervový systém.
  • Napomáha dobrému tráveniu.
  • Stimuluje organizmus.
  • Podieľa sa na distribúcii energie do svalov.

Samotný výťažok z čierneho korenia je skvelý, ale väčšinou ho nájdeme v kombinácii s inými látkami, s ktorými sa múdro dopĺňa. Obvykle po ňom siahneme vo chvíli, keď potrebujeme ľudovo povedané nakopnúť. V tom mu dobre poslúži ženšen – ďalšia rastlina s vysoko povzbudivými účinkami na telo i myseľ. 

Prečo kombinovať čierne korenie a ženšen?

S touto dvojkou totiž získate duševnú i fyzickú silu. Bioperin pôsobí na nervovú sústavu, ženšen zase podporí pamäť, pomôže proti stresu, prebudí libido a tiež zabojuje proti únave. Nemusíte sa báť nejakej nepríjemnej štipľavej pachuti – aj keď ide o výťažok z veľmi aromatických rastlín, želatínový obal kapsuly všetko bezpečne oddelí. 

Kombináciu ženšenu a bioperinu odporúčame užívať dlhodobejšie – účinky sa naplno rozvinú v priebehu niekoľkých týždňov.

Zaujímavosť: čierne korenie sa do západného sveta začalo vo väčšom množstve dovážať až po objavení Indie. Dovtedy bolo síce známe, ale pre svoje účinky natoľko vzácne, že bolo len pre vyvolených.

Môžete si vypestovať čierne korenie doma?

Nie je to úplne nemožné, vlastný zber ale veľmi nečakajte. Piper nigrum je doma v Indii a rovnakú klímu nezaistí ani ten najlepší skleník. Pestuje sa ako drevitá liana, po odkvete sa tvoria strapce plodov. 

Rastlina pre život potrebuje teploty neklesajúce pod 15 stupňov, v našich končinách je to reálne len doma, kde však nezaistíme potrebnú vlhkosť. Ak sa rozhodnete Piper nigrum vyskúšať nielen ako výživový doplnok, ale aj ako izbovú rastlinu, odporúčame kúpiť si semená určené na pestovanie. Guľôčky korenia predávané ako korenie sú totiž spracovávané tak, aby mali čo najlepšiu arómu. Klíčivosť preto asi bude mizerná. 


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa