Nedostatok vitamínu B6 často znamená nedostatok ďalších vitamínov skupiny B

Hoci poznáme celú skupinu vitamínov B, nedostatok vitamínu B6 zvyčajne poukazuje na nedostatok jeho ostatných kolegov. Prečítajte si, prečo je dobré sa tým zaoberať a akú úlohu vitamín B6 vlastne zohráva.

Nedostatok vitamínu B6 často znamená nedostatok ďalších vitamínov skupiny B

Jeden za všetkých, všetci za jedného

Existuje mnoho vitamínov skupiny B a pravdepodobne ich poznáte aj pod inými názvami, napr. kobalamín, kyselina listová či niacín. Každý z nich má v ľudskom organizme svoju špecifickú úlohu. Zároveň nám však pomáhajú aj ako celok. Ak sa teda zistí nedostatok vitamínu B, takmer vždy ide o nedostatok celej skupiny. Je to aj preto, že majú podobné zdroje. Potom by ste mali vedeť v čom je vitamín B. Ak teda nejete strukoviny, celozrnné výrobky a vnútornosti, tento problém sa vás môže týkať.

Potraviny bohaté na vitamín B

Vitamín B6 alebo pyridoxín

Vo svojej skupine vyniká tým, že sa podieľa na tvorbe červených krviniek. Ďalej má vplyv na kvalitu kože, vlasov a nechtov. Prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania a k normálnej psychickej činnosti. Z toho vyplýva, že pokiaľ máme vitamínu B6 nedostatok, prejaví sa to hlavne v oblasti nervovej sústavy.

Šklbanie očných viečok, mravčenie, únava. Takto sa prejavuje nedostatok vitamínu B6.

S Béčkom za duševnú pohodou

Vitamíny skupiny B majú priaznivý účinok na nervový systém. Ak sa cítite bez života alebo sa u vás vyskytli menšie neurologické problémy, odporúčame vám poradiť sa s lekárom, či na vás nemá vplyv nedostatok vitamínu B.

Vitamín B6 sa potom ľahko dopĺňa. Jedzte veľa vajíčok, celozrnných výrobkov, rôznych druhov mäsa, orechov a semienok. Ak máte väčší záujem o výživové doplnky s vitamínom B, hľadajte také, kde sú aj ďalšie účinné látky. Na podporu energie je vynikajúci napríklad ženšen

Účinky ženšenu sú overené už tisíce rokov. Je to osvedčený liek proti únave a stresu. Môžete sa spoľahnúť, že vás podporí fyzicky aj psychicky.
 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa