Fyzická záťaž na pracovisku – čo na únavu a vyčerpanie?

Mnoho profesií dokáže byť psychicky či telesne náročných. Hľadáte, čo na únavu a vyčerpanie? A dá sa fyzická záťaž na pracovisku zvládnuť?

Fyzická záťaž na pracovisku – čo na únavu a vyčerpanie?

Cítite sa vyčerpaní? Nenechajte problém vyhniť!

Psychická i fyzická záťaž na pracovisku (alebo kdekoľvek inde), najmä ak je dlhodobá, je vážna vec. Niektorí majú bohužiaľ stále tendenciu tento problém bagatelizovať. Pritom je dávno preukázané, že stres z práce má na zdravie rovnako negatívny vplyv, ako napríklad návykové látky. 

Počas náročných situácií organizmus produkuje hormóny, ktoré majú za úlohu obranu. To je v poriadku v jednorazovej situácii – napríklad pri nehode. Lenže za predpokladu, že sa nachádzate pod záťažou prakticky nonstop, svieti v mozgu červená kontrolka, ktorá po čase už nejde tak ľahko vypnúť. 

Zvyknime si starať sa o svoje fyzické a duševné zdravie. Tvoria neoddeliteľnú dvojicu, ktorá určuje, aký kvalitný život budeme mať. 

Naučte sa odpočívať

Hovorí sa, že ten, kto pracuje hlavou, by mal odpočívať aktívne – športom, prácou v záhradke alebo napríklad cestovaním. Ľudia s fyzicky náročnou profesiou by po práci mali zvoľniť a zamestnať mozog napr. čítaním kníh, meditáciou či relaxáciou na rybačke. Skrátka a dobre by malo byť všetko v rovnováhe. 

Unevaní ľudia - ilustračný obrázok

Odpočinok je ale malé umenie. Okrem práce máme tzv. druhú smenu. Je potrebné nakúpiť, upratať, vykonať opravy v dome alebo aute, zariadiť pochôdzky v úradoch a postarať sa o deti. Zoznam povinností nemá koniec. Ako by aj mohol – život plynie ďalej a ďalej a tak nikdy nemôžeme mať hotovo. Nečakajte preto s odpočinkom na okamih, až si odškrtnete poslednú splnenú úlohu. Čakali by ste márne. Namiesto toho si z relaxácie urobte každodenný bod, ktorému sa musíte venovať. Naplánujte si na odpočinok čas.

A čo na únavu a vyčerpanie? Skúste ženšen!

Potrebujete každý deň poriadnu kávu, tzv. zabijaka? A čo tak skúsiť namiesto nej ženšen? Účinky sú podobné – podporí vitalitu, pomôže zabojovať s únavou a dodá vám energiu do celého tela. Ženšen pôsobí tak na psychiku, ako aj na telesnú schránku. Dokonca môžete pocítiť jeho vplyv aj v intímnom živote.

Výhodou ženšenu je, že neobsahuje kofeín. Je preto skvelý aj pre ľudí, ktorí kofeín neznesú.

Ženšen je možné pohodlne užívať v kapsulách, ktoré obsahujú koreň rozomletý na prášok. Je možné brať ho dlhodobo. Vždy ale vyžadujte tzv. pravý ženšen s názvom C. A. Meyer. Na rozdiel od iných odrôd je pestovaný tak, aby si uchoval čo najvyšší možný obsah účinných látok. 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa