Poznáte najlepšie bylinky na energiu?

Ženšen, ginko biloba a maralí koren – známe aj menej známe bylinky na energiu. Viete, ako môžu prospieť aj vám?

Poznáte najlepšie bylinky na energiu?

Moderná doba na nás kladie vysoké nároky. Či už sú to pracovné alebo rodinné povinnosti, starosti s bývaním či veľké množstvo koníčkov, málokto dnes môže povedať, že sa necíti unavený. Prebudiť myseľ a zabojovať s únavou pomôžu bylinky na energiu. Možností, ako ich užívať, je viac. Od čajov cez tinktúry a kvapky až po kapsuly so sušenou rastlinou, ktoré mávajú najsilnejšie účinky. Poďme sa pozrieť na tri rastliny, ktoré sú proti únave ideálne: 

Ženšen je poklad z Ázie

Tu sa využíva pre svoju schopnosť prebudiť telo i myseľ už tisíce rokov. Ten najlepší ženšen bol výsadou len tých najdôležitejších osôb. Dnes už to je iné, napriek tomu ale trvajte na prvotriednej kvalite a pozerajte sa po ženšene C. A. Meyer. Je pestovaný a zbieraný len v potrebných podmienkach a vďaka tomu má vysoký obsah ginsenosidov. Ženšen má prezývku Všehoj a tá je veľmi trefná. Je totiž asi úplne na všetko. Dodá energiu unavenému telu a zároveň povzbudí aj psychiku. Jeho pomoc sa prejaví aj v intímnom živote a je vynikajúci bojovník so stresom. Okrem toho podporí pamäť a koncentráciu. Ženšen využívaný zvonka – napr. v kozmetike – pôsobí proti starnutiu pleti a život dodá aj mdlým vlasom.

Zo ženšenu užívame koreň, najlepšie sušený rozomletý. Svoje využitie majú tiež listy, ale s výrazne slabšími účinkami.

Maralí koreň – že ste ho nikdy nevideli?

Názov skutočne nie je veľmi známy. Vytrvalú rastlinu podobnú bodliaku s ružovými kvetmi ale pestujeme aj v našich záhradách, a tak ste sa s ňou už určite stretli.

Prečo maralí koreň? Jeleň maral totiž počas zimy vyhrabáva túto rastlinu, aby prečkal náročné obdobie vo svojej domovine na Sibíri. Dodáva mu silu a má aj vplyv na jeho reprodukciu.

Maralí koreň podporuje imunitu a tiež duševné zdravie. Stimuluje nervový systém a funguje ako adaptogén. Je to dobrý pomocník pri únave a vyčerpaní. Opäť z tejto byliny využívame koreň, ktorý má najviac účinkov.

Ginko biloba – ginko dvojlaločné

Listy tohto stromu majú svoj špecifický tvar, ktorý ho činí rozpoznateľným na prvý pohľad. Už strom samotný nám ukazuje, v čom tkvie jeho sila. Vyniká svojou dlhovekosťou a odolnosťou. Žije až tisíce rokov a statočne sa bráni škodcom i vplyvom počasia. Podobné sú aj jeho účinky – podporí stabilitu a duševnú rovnováhu. Ginko biloba je skvelá na kognitívne funkcie mozgu a často ho užívajú študenti a ľudia, ktorí sa potrebujú sústrediť. Okrem toho ale tiež podporuje cirkuláciu krvi a obehový systém.

Venovali sme sa len hŕstke byliniek na energiu, ktoré existujú. Obvykle je dobré kombinovať ich tak, aby pokryli viac našich potrieb. Dajte ale pozor – nie každá bylinka je vhodná na čokoľvek, a tak radšej nechajte ich voľbu odborníkovi, alebo stavte na výživový doplnok s overeným zložením.


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa