Prečo som stále unavená? Túto otázku si kladie mnoho žien. Vieme, čo pomôže!

Tiež sa pýtate sama seba, prečo som stále unavená? Dôvodov môže byť veľmi mnoho. Pokúsime sa vám pomôcť túto otázku vyriešiť.

Prečo som stále unavená? Túto otázku si kladie mnoho žien. Vieme, čo pomôže!

Najčastejšie má vplyv životný štýl

Je to veľmi obsiahla téma a pochopiteľne taký komplexný problém nemožno vyriešiť od stola. Ale možno ste si aj vy sami už všimli, že aj ľudia vo vašom okolí sú vyčerpaní – fyzicky i psychicky. Bohužiaľ žijeme v dobe, keď sú na nás kladené vysoké nároky. Ženy sú na tom možno ešte horšie, od nich spoločnosť požaduje mnoho drobností. A stokrát nič umorilo osla.

Po ôsmich hodinách v práci nás čaká vyzdvihnutie detí zo škôlok a krúžkov. Nákup, príprava večere a desiaty na ďalší deň. Medzitým upratať domácnosť, objednať babičku na vyšetrenie, vybaviť reklamáciu vysávača, naplánovať víkendový výlet, urobiť s deťmi úlohy, vyvenčiť psa a vybaviť ešte jeden pracovný telefonát. Poznávate sa? A všimli ste si, že v tomto zozname nie je čas na vaše koníčky a odpočinok? 

Napriek tomu je dobré vylúčiť zdravotné dôvody únavy

Najčastejšie sme vyčerpaní kvôli tomu, že si toho na seba nakladáme veľa. Okrem toho ale môže byť únava prejavom nejakého ochorenia a to je dobré vylúčiť. Obvykle pozorujeme ďalšie zmeny – vypadávanie vlasov, bledá pokožka, zhoršená kvalita zubov a kože, ale aj zvláštne bolesti hlavy nebo malátnosť. Únava je nešpecifický symptóm a preto prípadné zdravotné dôvody odhalí jedine lekár. Určite to nezabudnite spomenúť na preventívnej prehliadke.

Ak nemá vaša únava príčinu napr. v podobe vysokej fyzickej aktivity a ak trvá dlhšie než tri mesiace, nepodceňujte ju a riešte to s odborníkom.

Čo pomáha na únavu? Naordinujte si odpočinok

Môže sa vám to zdať až nereálne, ale inak to nepôjde. Bez relaxácie nie je možné žiť. Začnite dostatočným spánkom – jedine počas neho prebiehajú v tele ozdravné procesy, takže keď málo spíte, skrátka sa nestihne vyčistiť disk vo vašom počítači. Toto prirovnanie k mozgu je viac než trefné. 

Odpočinok by mal prebiehať tiež aktívne a to počas vašich koníčkov. Žiadne kvôli svojmu rýchlemu životnému rytmu nemáte? Potom si ich budete musieť nájsť! Čítanie kníh, prechádzky v lese alebo cvičenie jogy podľa televízie sú zadarmo. 

Dôležité oznámenie: čas na odpočinok si musíte naplánovať. Rovnako, ako návštevu rodičovskej schôdzky. Ak sa spoliehate na to, že sa počas dňa snáď nájde chvíľka, aby ste si dali nohy hore, niet sa čomu čudovať, keď sa pýtate, prečo som stále unavená. Voľný čas skrátka nenastane sám od seba. Ak už v pondelok odpoludnia túžobne čakáte na víkend, je niečo zle. Čas zvoľniť je potrebné mať každý deň.

Telo i myseľ povzbudí ženšen

V momente, keď na seba budete prísni a začnete poctivo odpočívať, môžete vziať na pomoc aj bylinné prostriedky na povzbudenie energie. Takým je napríklad ženšen. Koreň pravého ženšenu je veľmi silný a jeho účinky sú ďalekosiahle. Jednak bojuje proti napätiu a stresu. Prebúdza vitalitu a podporuje sústredenie a koncentráciu. Je vynikajúci na duševnú pohodu i fyzickú aktivitu. A príjemným bonusom je podpora v intímnom živote. Ženšen je skrátka výborným nakopávačom s dlhodobými účinkami a rozhodne vám za neho vaše telo poďakuje viac, než za energetický nápoj!


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa