Vitamín B3, alebo Viete, aké má niacín účinky?

Jeho tretím názvom je tiež kyselina nikotínová. Menej známy vitamín je prospešný pre náš nervový systém a psychiku. Prečítajte si, aké má niacín účinky, a v ktorých potravinách ho môžete nájsť.

Vitamín B3, alebo Viete, aké má niacín účinky?

Ideálny zástupca všetkých Béčok

Vitamín B nie je len jeden. Existuje celá skupina, ktorá sa navzájom doplňuje. Tiež potravinové zdroje nie sú úplne rovnaké. 

Všeobecne o nich ale môžeme povedať, že Béčka prospievajú nervovej sústave, energetickému metabolizmu a tiež nám pomáhajú proti únave a stresu. Vitamín B3, čiže niacín či kyselina nikotínová, je ukážkovým zástupcom vitamínov skupiny B. Pozrime sa naň bližšie a povedzme si, aké má niacín účinky:

Proti vyčerpaniu i únave

Čo sa týka toho najdôležitejšieho, tak má niacín účinky najmä na našu psychiku. Dokáže znížiť mieru únavy a podporiť odolnosť voči náročným situáciám. V prípade, že sa cítite unavení nielen duševne, ale tiež fyzicky, odporúča sa pridať k niacínu tiež ďalšie Béčka. 

Ste fajčiari, alebo si radi dáte pohárik? V tom prípade asi bude mať váš organizmus väčšiu spotrebu vitamínu B3.

Potravinové zdroje vitamínu B3

Veríme, že tu si vyberie každý! Čo obsahuje niacín? Jednak je to mäso. Do toho sa počítajú tiež vnútornosti a ryby. Uvádza sa, že bežná porcia chudého mäsa by mala postačiť na pokrytie dennej dávky niacínu. Vegetariáni môžu čerpať zo strukovín a celozrnných obilnín. Zaujímavým zdrojom vitamínu B sú napríklad kvasnice alebo slnečnica. Ako sme už spomínali, v týchto potravinách nájdete zásobu aj ostatných vitamínov skupiny B.

Bežec

Čo keď chcem ešte viac energie?

Potrebujete viac energie? Kombinujte vitamín B so ženšenom! Je to rastlina osvedčená po celé stáročia. Kúpiť sa dajú sú napr. kapsuly s mletým koreňom ženšenu. Dajte si pozor na to, aby išlo o tzv. pravý ženšen – Panax Ginseng. Ten je zbieraný v správny čas v dokonalej zrelosti a vďaka tomu má silné účinky. Možno ich prirovnať napr. ku káve, len sú dlhodobé a bez vedľajších účinkov, ako je napríklad bolesť žalúdka. Ženšen je energia bez kofeínu. Určite ho v kombinácii s vitamínom B vyskúšajte!

V tomto článku sme si povedali, aké má niacín účinky, kde ho nájsť a s čím je dobré ho doplňovať. Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé články na našom blogu. Dozviete sa, ako sa o seba starať a ktoré živiny je dobré zaradiť do vášho jedálneho lístka o niečo častejšie, než tie ostatné.
 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Získajte viac energie s pravým Panax ginseng
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

  • Priamo do Vašej poštovej schránky
  • 18 rokov skúseností a znalostí
  • Vyvinuté a vyrobené v Nórsku

Máte otázky? Zavolajte nám

Po-Pia 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa